Megújuló energia használata a Kapos-Coop Zrt-nél

Kedvezményezett neve: Kapos-Coop Zrt.

Projekt megnevezése: Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések a Kapos-Coop Zrt-nél  

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-01218

Vissza nem térítendő támogatás összege: 44.728.200,- Ft

A finanszírozás típusa: Vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke: 55 % 

A projekt befejezésének dátuma: 2021.11.30. 

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A KAPOS-COOP ZRT-NÉL

A KAPOS-COOP ZRT. energetikai fejlesztésre több mint 44 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat az elszámolható költségek 55%-át finanszírozta.

A projekt megvalósítási helyszíne a KAPOS-COOP ZRT. telephelye, a 7400 Kaposvár, Dombóvári út 3., hrsz. 3524/2/A alatti ingatlanunk. A projekt keretében az épület homlokzati (10 cm vastagságú szendvicspanel elemekkel) és tetőszerkezeti hőszigetelése (20 cm vastagságú polisztirolhab hőszigetelő lemezzel) illetve a homlokzati nyílászáróinak cseréje valósult meg. Továbbá napelemes rendszert telepítettünk az épület tetőszerkezetére, 106 db Risen RSM132-6-380M 380Wp monokristályos napelem panelt helyeztünk el. A napelemes panelek 1 db Fimer PVS-33-TL-SY inverterre csatlakoznak.

A fejlesztés elsődleges célja a primer energiafelhasználást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátott mennyiségének csökkentése volt. További fontos célkitűzés volt a vállalkozásunk energiabiztonságának a jövőbeni biztosítása és költséghatékonyságunk növelése. A költségek csökkentése érdekében a homlokzati falak és a tetőszerkezet hőszigetelése valósult meg, továbbá a homlokzati nyílászárókat hőszigetelt kialakításúakra cseréltük le. A projekt keretében a fejlesztések által elért primer energia-megtakarítás 964,8 GJ/év, megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség 558,29 GJ/év, továbbá 74,04 t CO2 üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkenést érünk el a fejlesztéssel.